بازار مسکن در اردیبهشت ۹۸

ساخت وبلاگ

نوسانات بازار مسکن بستگی مستقیم با نوسانات اقتصاد عمومی مملکت و وضع درآمد مردم دارد. در سال‌‌های 92 لغایت 97 بازار مسکن مبتلا رکود شده‌ بود و استحکام قیمت در اکثر مناطق کشور حاکم بود؛ اما از ابتدای سال 97 با افزایش قیمت دلار و به پیگیری آن افزایش قیمت تمام کالاهای بنیادین در کشور، بها مسکن هم شیب افزاینده را تجربه کرد. این افزایش مسکن لغایت تابستان 97 پیوستگی پیدا کرد و پس متعلق به عملا مردم نا پرداخت هزینه‌ی بیش‌تر برای اجاره و خرید را نداشتند. به این ترتیب مجدد یک استقامت نسبی بر بازار مسکن حاکم شد. البته این ثبات در بها بالا رویداد افتاد و کاهشی در قیمت‌ها وجود نداشت. اکنون قطار مسکن در سنه 98 به ایستگاه دوم رسیده‌است. در اردیبهشت امسال هم مشابه شش ماه گذشته حجم معاملات مسکن تفریق قابل توجهی داشته است. رسیدگی آمارها پرتو می‌دهد میزان معاملات در اردیبهشت 98 نصف داد و ستدها اردیبهشت 97 بوده‌است.

 

بازار مسکن در اردیبهشت ۹۸


رکورد بازار در اردیبهشت 98 چه بوده است؟


دلایل مختلفی بر کاهش داد و ستدها مسکن اثرگذار هستند. مهم‌ترین عامل آن تفریق توان مالی عموم ملت است. خانواده‌ای که تا دو سال قبل هرماه 500 هزار تومان برای اجاره پرداخت می‌کرده‌ است، اکنون که باید بیش از 1 میلیون تومان برای همان منزل پرداخت کند. البته بدون آن‌که تغییری در میزان حقوق دریافتی‌‌شان وجود داشته باشد. بعد احتمالا قید حیات در طهران را می‌زنند و به اطراف شهر کوچ می‌کنند. 

مسئله‌ی مهم دیگری که بر داد و ستدها املاک و قیمت مسکن تاثیرگذار است، نوسانات قیمت ارز و دلار است. اقتصاد ما وابستگی شدید به تغییرات بها ارز دارد و با هر نوسان بازار دلار، تمام زندگی ملت تحت کارایی قرار می‌گیرد. سیاست‌های بیگانه و اخبار تحریم‌ها هم بر نوسانات قیمت ارز و در نتیجه تغییر بها مسکن دامن می‌زند. 

به علت افزایش بها دلار در سنه 97  و گرانی مصالح ساختمانی، بازار ساخت و ساز رونقی نداشت. به علت تفریق ساخت مسکن، عرضه‌ی خانه‌های جدید متوقف شد. به همین علت بسیاری از ملت از خرید خانه منصرف شدند و این رکود لغایت اردیبهشت 98 پیوسته پیدا کرد.

عامل مهم دیگر رکود مسکن در این ماه، زمزمه‌های طرح جدید مسکن از طرف دولت بود. خبرهایی به گوش می‌رسید که دولت برنامه‌هایی برای کاهش بها مسکن دارد. وانگهی وعده‌های افزایش وام مسکن هم به طور جدی داده می‌شد. مجموعه‌ی این خبرها باعث شد بسیاری از خریداران احتمالی دست نگه دارند لغایت از خدمات و مزایای دولت استفاده کنند. البته این وعده پژوهنده شد و دولت خبر عدل که متعاقب راهکاری برای افزایش وام مسکن است.

اردیبهشت و خرداد فصل امتحانات پایانی و فرجام سنه دانش‌‌آموزان و دانشجویان است. بسیاری از خانواده‌ها این ماه را برای انگیزه ها کشی و جا به جایی مناسب نمی‌دانند. آن‌ها ترجیح می‌دهند برای حفظ تمرکز و تسکین فرزندانشان در این ماه برای کرایه خانه جدید اقدام نکنند. سال جاری به انگیزه همزمانی ماه رمضان با امتحانات این سوژه اهمیت بیش‌تری پیدا کرده‌است و بسیاری از خانواده‌ها خرید یا اجاره را به بعد از ماه رمضان موکول کرده‌اند.

مجموعه‌ی این عوامل مایه عدم تغییرات محسوس مسکن در اردیبهشت نسبت به فروردین 98 شده است و بازار مسکن روزهای نسبتا آرامی را تجربه کرد. آیا این استحکام نسبی پیوستگی پیدا خواهد کرد؟

 

پس از اردیبهشت چه اتفاقی بر قیمت مسکن خواهد افتاد؟


برخی کارشناسان استقامت اردیبهشت را آرامش پیش از طوفان می‌دانند. آن‌ها معتقدند با شروع تابستان و افزایش تقاضای جا به جایی، قیمت‌ها دوباره افزایش پیدا خواهند کرد. به هرحال بازار مسکن، محل عرضه و درخواست است؛ هرچه‌قدر درخواست بیش‌تر باشد، قیمت‌ها رشد بیش‌تری خواهند داشت. 

برخی سایر این افزایش بها را بی‌فایده می‌دانند و پیش‌بینی می‌کنند رکود تورمی اتفاق بیفتد. این گروه معتقدند مردم در حال حاضر توانایی خرید مسکن را ندارند و با افزایش قیمت هم بی گمان نمی‌توانند برای خرید اقدام کنند. بعد افزایش قیمت فقط یک جو روانی منفی در جامعه ایجاد می‌کند، چون به هرحال کسی توان خرید ملک را ندارد.

خرید آپارتمان در ونک...
ما را در سایت خرید آپارتمان در ونک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amlaktehran2019 بازدید : 182 تاريخ : يکشنبه 2 تير 1398 ساعت: 21:30