بررسی طرح نوسازی بافت فرسوده

ساخت وبلاگ

بهسازی شهری و نوسازی, بافت فرسوده, احد از دغدغه‌های دولت و شهرداری و از راه‌های تامین مسکن و کاهش قیمت است. بازآفرینی شهری در چهره شهر نیز موثر است. با امضای تفاهم‌نامه با حضور مسئولان به نظر می‌رسد بنا است در اجرای این طرح پیشرفت حاصل شود.

 

<strong>بررسی</strong>, طرح <strong>نوسازی</strong>, بافت <strong>فرسوده</strong>,

 

خبرنگار «خبری» رسیدگی کرد:

تفاهم نامه مشترک بازآفرینی شهری درمحله های قصد شهرتهران بین شهرداری، وزارت راه، مسکن و شهرسازی و شورای شهر تهران امضا شد. طی مراسمی، با حضور مهندس اسلامی وزیر مسیر و شهرسازی ، محسن هاشمی رفسنجانی و پیروز حناچی تفاهم نامه مشترک بازآفرینی شهری و نوسازی, بافت فرسوده, در برزن های هدف شهر تهران به امضا رسید. در این مراسم تفاهم نامه دیگری،  با یک گروه مهندسی به عنوان توسعه‌گر منعقد شد.

 

و ولی طرح بهسازی شهری از کجا شروع شد الی به این نقطه رسید:

اوایل ابتدا به کار دولت دوازدهم، ریاست جمهوری طرح بهسازی شهری امید را با رویکرد نوسازی, بافت مستهلک ابلاغ کرد و طی آن عباس آخوندی وزیروقت، اقدام به تنفیذ اختیارات برای پیشبرد تند کارها در طرح بهسازی شهری به معاونین خویش کرد واز دستگاه‌های گوناگون برای همکاری در این طرح بازآفرینی شهری و نوسازی, بافت فرسوده, دعوت به عمل آورد.

 

در این بین کم و بیش به دوسال پیش، طی مراسمی گلنگ اولین پروژه بهسازی شهری در برزن سیروس طهران زده شد. در مراسم نوسازی, بافت مستهلک با حضور رییس سرپرست بخش مسکن که آن زمان سکان آن را محمد هاشم بت شکن هدایت می‌کرد، بانک مسکن، وزیر راه و شهرسازی به به اتفاق تمام معاونان خود وعده نوسازی, بافت مستهلک و اتمام پروژه‌های گوناگون بهسازی شهری و بازآفرینی شهری را به ملت دادند.

می‌توان گفت سرعت ترقی طرح بهسازی شهری به هیچ عنوان قابل قبول فقدان که دلایلی همچون وجود کشمکش های بسیار بین وزارت راه، شهرداری، و سازمان سامانه مهندسی از سرعت پیشرفت شغل بازآفرینی شهری ممانعت می کرد. قابل ذکر است عدم پیشباز انبوه سازان که به عنوان توسعه‌گر برای ورود به طرح بازآفرینی شهری در نظر گرفته شده بودند، گیر بزرگواری برای افزایش سرعت و پیشرفت بهسازی شهری بود.

انبوه‌سازانی برای ورود به بخش نوسازی, بافت فرسوده, اعلام آمادگی کرده‌اند، منتها عدم استقبال دولت و وعده‌های محقق نشده درباره تسهیلات در نوسازی, بافت فرسوده, توجیه ورود به نوسازی, را برای آنها دشوار کرده بود. لازم به ذکر است انبوه‌سازان با ارائه طرحی ایجاد کارگروه‌های کوچک بهسازی شهری را در استان‌های مختلف مطرح کردند که می‌توانست باعث افزایش عجله این طرح بازآفرینی شهری شود.

 

نخستین توسعه‌گر


و ولی توسعه‌گری که نخستین طرح نوسازی را به عهده گرفته است کدام مجموعه است؟ آیا شایستگی ورود به یک طرح ملی با این درجه حساسیت را دارد؟

یک گروه مهندسی، مجری طرح اولین تفاهم‌نامه بهسازی شهری را با عنوان توسعه‌گر در بافت مستهلک منعقد کرد.

گفتنی است پروژه‌های موفقی که توسط این گروه مهندسی در سررسید استانداری مهندس محمد اسلامی(وزیر فعلی) در ایالت مازندران سپریدن داده، گرد از دلایل اعتماد این وزارت منزل به این گروه مهندسی به عنوان توسعه‌گر است. لازم به بیان است تعریف کامل توسعه‌گر را در مقاله پس در گاهنامه «املاک» می‌خوانید.

 

<strong>بررسی</strong>, طرح نوسازی بافت <strong>فرسوده</strong>,

 

نوسازی بافت مستهلک یک طرح ملی است و یگانگی لازمه آن است


حال که بدنه مدیریت شهری با مدیران و معاونان جدیدی در حال تکاپو است، و اختلافات این سه ارگان الی حد زیادی حل و فصل شده است، مجدد این طرح در سرفصل کار و جنبش های وزارت گذرگاه و شهرسازی، شهرداری و شورای شهر قرار گرفته است.

از این رو طی مراسمی تفاهم نامه مشارکت مشترک بازآفرینی شهری محله‌های قصد شهرتهران بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری منعقد گردید که مهندس محمد پژمان(مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری) به عنوان سرپرست این کارگروه تعیین شد. در ادامه مصاحبه خبرنگار مجله «املاک» را با محمد پژمان می‌خوانید:

محمد پژمان در ابتدای گفتگو های خود به واگذاری زمین ها شرکت بازآفرینی شهری به ساکنان محله های سیروس اشاره کرد و گفت: با پروا به اقدامات تملکی که در این محلات انجام شده بود، به فکر این افتادیم که زمین ها کمپانی بازآفرینی را در اختیار نوسازی محلات شهری قراردهیم.

معاون وزیرراه وشهرسازی با ذکر این‌که 52 واحد در کمر بستن شرکت را برای معاوضه یا اسکان زودگذر ساکنان بافت‌های مستهلک درمحله سیروس در عقیده گرفته‌ایم، گفت: قرارداد نوسازی یک محدوده 4.4 هکتاری را برای محله سیروس جهت نوسازی با توسعه‌گر امضا کرده‌ایم.

اما اینکه چرا این طرح معطوف به طهران و به خصوص منطقه 12 سیاست گذاری می‌شود جای بحث‌وگفت‌وگو دارد. در حالی که شهرهایی همچون مشهد، بافت فرسوده, زیادی دارد که به عنوان یکتا از بحران‌های بزرگ این شهر به احصاییه می‌رود و در هیچ کدام از نهادهای زیربط صحبتی از آن به میانی نیامده است.

 

تسهیلات ساکنین بخش‌های فرسوده,


طرح نوسازی بافت مستهلک ابهامات اساسی دارد که به طور حتم ساکنین این مناطق خواستار استجابت های صریح آن هستند و تسهیلات ساکنین بخش‌های مستهلک باره سوال است.

ابتدا به وضعیت سکونت مردمان  طی فرآیند ساخت و ساز می‌پردازیم که به عنوان یک دغدغه با اهمیت به احصاییه می‌رود. محمد پژمان در پذیرش به این سوال گزارشگر «املاک» گفت: به تسهیلات ساکنین بخش‌های مستهلک فکر شده است و تسهیلاتی برای ساکنین مشمول طرح در نظر گرفته‌ایم لغایت بتوانند در همان حوالی واحدی را رهن یا کرایه کنند که مبلغ آن بین 20 لغایت 30 میلیون تومان است.

 

<strong>بررسی</strong>, طرح نوسازی بافت <strong>فرسوده</strong>,

 

پژمان پیوسته داد: جهت‌گیری‌های برنامه های چهارم، پنجم و ششم با رویکردهای بلند مدت است و اجرای آن عظم ملی می‌طلبد. از این جهت صرفا کمپانی ملی بازآفرینی شهری یا وزارت خانه نمی‌تواند تمام این فعالیت‌ها را به دوش بکشد. باید توجه داشته باشید هنگامی که دولت مسئولیتی را می‌پذیرد تمام بدنه دولت باید تمام دستگاه‌های خود را ناچار به سپریدن آن بدانند.

در حال آماده از شهرداری چشمداشت داریم برای صدور مجوزها و کلیه مراحل اتمام پروژه در این مناطق هزینه‌ای گرفتن نکنند. چراکه وزارت مسیر تمام منابع و انرژی خود را برای پیشبرد این طرح به پیشه گرفته است و انتظارمی‌رود سایرنهادها نیز با همین انرژی وارد میدان شوند.

در حقیقت سخت بزرگواری هستی داشت و آن هم این بود که سپریدن این طرح را به عنوان وظیفه یک دستگاه تلقی می‌کردند. در حالی که همان‌طور که اشاره کردم این یک مبحث ملی است. در حال آماده ما با کوتاهی کردن بوروکراسی‌های اداری، به اجرای نوسازی سرعت بخشیدیم و امیدواریم دستگاه‌های دیگر هم با همراهی ما روند بهسازی شهری را تسریع کنند.

خرید آپارتمان در ونک...
ما را در سایت خرید آپارتمان در ونک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amlaktehran2019 بازدید : 102 تاريخ : دوشنبه 11 آذر 1398 ساعت: 22:23